2e Divisie - 12 en 13 april 2008

Zilver voor Caroline

Caroline Mom, Roos Bleijendaal en Bianca Mwangi op het podium

Zilver en twee finalisten voor OKK

Zeven turnsters vertegenwoordigden gymnastiekvereniging OKK tijdens de halve finales van de 2e en 3e divisie bij de junioren en de senioren. Twee daarvan bereikten de finale. In Twello wist Caroline Mom zilver te winnen bij de senioren in de tweede divisie. Lotte Monshouwer wist zich in dezelfde divisie via een uitstekende 7e plaats ook naar de finale te turnen.

Goede start
Lotte had op zaterdag een prima start op de balk in de gloednieuwe hal in Twello. Zonder vallen en met mooie ruime sprongen scoorde ze 8.10 en werd 9e op dit toestel. Bij de vrije oefening scoorde ze 8.25, wat licht tegenviel ten opzichte van de voorwedstrijd. Enkele schoonheidsfoutjes in het gymnastische gedeelte kostte haar in totaal een halve punt, maar op zich was men tevreden met de oefening. Bij sprong scoorde ze 8.00 (7e) met haar tweede sprong, een gehoekte Tsukahara. Na drie onderdelen stond ze op een gedeelde 3e plaats en alleen nog brug te gaan. Het inturnen ging niet helemaal lekker, maar haar oefening ging goed. De jury gaf er 7.60 voor, wat vrij karig was. Lotte werd in het algemeen klassement 7e en dat is een prima prestatie na de 7e plaats in de regio en een 6e plaats bij de voorwedstrijd.Lashawndra

Tweede bij vloer
Lashawndra Sambo kreeg als opdracht mee haar puntentotaal van de vorige wedstrijd te verbeteren, omdat plaatsing voor de finale niet reëel was. Bij brug en sprong liet ze zien wat ze kon, maar speelde geen rol in het klassement. Bij balk was ze veel te onzeker en moest driemaal de balk verlaten. Bij het laatse onderdeel echter liet ze zien dat ze toch wel iets in haar mars heeft. De 9.00 op vloer leverde haar een mooie tweede plaats op. In het algemeen klassement werd ze 30e.

Verrast met zilver
Caroline Mom zat in de andere kruisfinale en begon met een degelijke oefening op brug (7.75). Bij balk deed ze het met 8.05 erg goed met een 3e plaats en de hoogste uitgangswaarde.  Bij vloer scoorde Caroline, net als Lotte, ondanks een goede oefening niet zo hoog: 8.30. Beiden behaalden een 20e plaats, maar na drie onderdelen stonden ze wel in de top-tien door op alle onderdelen goed te presteren. Veel concurrenten turnden zwaardere onderdelen, maar niet zonder fouten. Sprong was Caroline ’s laatste onderdeel. In de voorbereiding was dit onderdeel in het slop geraakt door de zware combinatie van haar studie aan de HALO en de trainingen. Net op tijd bleek ze weer klaar voor de wedstrijd en dat leverde haar meteen een gedeelde 1e plaats op: 8.40. Bij de prijsuitreiking werd ze ook nog eens geheel onverwachts gedeeld tweede en kreeg een zilveren medaille omgehangen.